Åter på torra land

I dag är det fredag och vi har nyss checkat in på hotellet där vi skall bo de sista dagarna i Karibien. Samma hotell som innan seglingen, det känns som att komma hem litegrand.
Efter nyår seglade vi vidare norrut till St. Vincent där vi ankrade i en riktig naturhamn alldeles intill en brant klippa. Vi möttes av två lokala killar som erbjöd allt möjligt, våra seglarkompisar beställde frukostbröd. Vi var i vanlig ordning rätt trötta efter middag och somnade tidigt.
Dagen därpå gick färden vidare till St. Lucia. Där kunde vi ligga vid boj i en välskyddad hamn som är bas för omfattande charterverksamhet. Gott om häftiga båtar att kolla in således. Middag på restaurang, hummer bl.a.
Från Marigot på St. Lucia hade vi sen ca 30 distansminuter till hemmahamnen på Martinique. Det blev den i särklass jobbigaste seglingen. Vindriktningen var sådan att vi precis lyckades hålla rätt kurs utan att göra slag men det blåste 15 m/s och vågorna var rätt kämpiga. Efter drygt 10 dagars segling hade dock besättningen ordentliga sjöben och allt gick bra.
Ankaret släpptes vid 16-tiden, middag ombord bestående av Carbonara-variant och tidigt i säng.
Och så i morse tuffade vi de sista 3 distansminuterna in till bryggan, vid 1-tiden hade vi klarat av alla formaliteter med charterbolaget och tullmyndigheter. Trötta och nöjda packade vi in oss och bagaget i en minibuss och nu är vi alltså åter på hotell La Pagerie.

Ca 10 m/s och jobbig sjö

Bunkerbåten levererar färskvatten och diesel
Utsikt över hamnen på Bequia
3 glada kusiner
Sköldpaddsuppfödning för utplantering i det fria
Båda besättningarna samlade
Det har druckits en och annan öl...
Nyårsskål ombord, Simon´s första i äkta champagne!
12-slag utanför restaurang Frangipani

Malin är koncentrerad på uppgiften
Naturhamn på St. Vincent
 

Kommentarer
Postat av: AgnetaOlleAnnaVäinoAnnikaKristianoch barnen

Vilken härlig resa! Vi saknar er, lycka till på sista delrutten, hemresan. Ja här finns det i alla fall gott om bränsle. Traditionell trettonhelgsmiddag tillsammans. Vi tackar redan nu
ja till middag med bildvisning, preliminärbokar 16 februari ;).
Återkommer med försssslag till meny. Skrev ni nått om hummer? Minus en allegisk. Tips, det finns champagne på taxfree.
Alla h(a)lsar. Vi älskar er!

2013-01-04 @ 23:27:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0