We are sailing

Ett par dagar har gått. Nu är vi på kändisön Mustique och här finns naturligtvis Wi-Fi.
Julmiddagen blev väldigt lyckad, vi åt grillat kött och tonfisk. Juldagens segling startade efter frukost och blev en omväxlande tripp med ömsom härlig segling och ömsom motvind och ösregn. Så småningom angjorde vi Soufriere
på ön S:t Lucia, det blir grillade lammkotletter till middag och sen till kojs.
Nästa dag är det dags att testa sjöbenen ordentligt. Vi skall ta oss 50 nm söderut till Bequia vilket innebär ca.10 timmars segling i öppet vatten.
Resan går bra, vi angör Port Elizabeth på Bequia i god tid innan mörkret faller. Det är en charmig hamn, gott om små matställen och butiker. Ungdomarna spelar fotboll på en strand, de vuxna fikar och shoppar. Bequia kommer vi att angöra igen så vi bokar Nyårsmiddag på Hotell Frangipani.
Torsdag, idag skall vi segla en kort tur till Mustique. Klockan är 2 innan vi är iväg men seglingen tar bara 3 timmar. Vi lägger till vid boj, tar ett snabbdopp och åker sen in till land där Basil´s Bar serverar oss härliga romdrinkar och kall öl! Till middag blir det hemkokt hummer som smakar utsökt.
Fredag, vi tar jollen in till land efter frukost. Den här ön är privat, man får bara vistas på en avgränsad del. Det är dock helt ok, vi nöjer oss med Basil´s och lite matinköp. Efter lunch är det tänkt att vi skall segla till Tobago Cays där vi hoppas på fin snorkling.
Drink innan julmiddagen
Angöring av Soufriere
Ola chillar på fikaställe på Bequia
Malin tar en svalkande lokal öl
Hummermiddag ombord

Elsa är skutans sjusovare
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0